Limfna drenaža

Limfna drenaža se sprovodi kao samostalna ili u sklopu klasične ručne masaže.

Vrši se radi pražnjenja prepunjenih limfnih sudova nogu, ruku i trbuha. Ovom terapijom se najuspešnije normalizuje limfna cirkulacija tela.

Preventiva nastanka limfnih otoka je svakodnevno fizičko vežbanje i stimulisanje “mišićne pumpe” tj. prolaženjem limfnih i venskih krvnih sudova izmedju skeletnih mišića, čime se najbolje dreniraju mišićnom kontrakcijom tih istih mišića.

Prema Laniniju i Voodu, prednosti limfne drenaže su velike, uglavnom u transportu i uklanjanju stajaćih tečnosti, ali takođe:

– Stimuliše cirkulaciju krvi i regeneraciju tkiva
– Usmerava i povećava protok limfe, promovišući brže uklanjanje viška intersticijske tečnosti
– Smanjuje oticanje i zadržavanje vode
– Poboljšava imunološki sistem zbog važnog uklanjanja toksina
– Smanjuje pojavu celulita smanjenjem količine tečnosti koja pritiska ukrštena vlakna ispod kože
– Promoviše telesno i mentalno opuštanje
– Pruža ukupnu lakoću u telu
– Energizira telo

Limfna drenaža

Ako ugovorite sastanak sa masažnim terapeutom, poput mene, možete očekivati tretman koji kombinuje limfnu drenažu, konture (kombinacija dubljih poteza za oslobađanje tkiva, povećanje metabolizma i promovisanje klesanog efekta), opuštanje i miofascial oslobađanje (kada pritisnete nežni miofascijalno tkivo da biste pomogli kod bolova u mišićima i, na kraju, vratili pokret).

Na početku sastanka razgovaraćete o svojim ciljevima sa svojim terapeutom i o tome koliko vremena imate; potrebe klijenta obično određuju kako terapeut mapira svaku sesiju. Ali pošto su naši klijenti obično dugotrajni pacijenti, mi već znamo šta se dogodilo tokom poslednje sesije, pa krećemo odatle.

Počevši od zadnjeg dela nogu, krećući se prema zadnjem delu, prebacujući se na prednji deo nogu, zatim stomak, radeći do vrata i završavajući na licu.

Limfna drenaža maserUkoliko nikad niste radili limfnu drenažu vreme je da probate i osetite njene blagodati.

Call Now Button