Hiropraktika

Hiropraktika je veština nameštanja rukama svih nosećih i nenosećih zglobova tela i sa posebnom pažnjom na nameštanju kičmenog stuba.

Ako imate dugotrajno, dosadno tištanje ili pritisak u zglobovima i pojedinim delovima tela a ne možete da otklonite tegobe dnevnim i noćnim odmorom pravi ste kandidat za medicinsko – terapeutsku masažu.

Moja masaža je specifična, ne radi se na golo telo, pacijent je u komotnoj garderobi, najčešće trenerci sa dugim rukavima i obavezno sa čarapama na stopalima. Masaža traje oko 50 minuta, na koju se nadovezuje mioterapijom po Boni Pruden i terapijskim vežbama. Poželjno je da se prvi put uradi masaža celog tela a posle toga slede parcijalne masaže – masaža slabinskog dela, kukova ili masaža kolena.

Redosled rada je sledeći:

Prvo masaža, zatim nameštanje pa fizioterapeutske vežbe jačanja muskulature, kad se stanje stabilizuje posle par meseci klijent prelazi na rekreativne vežbe “POKRET ZNAČI ŽIVOT” i to toplo  preporučujem svim svojim klijentima, pacijentima i prijateljima.

“Život može i do trideset godina da se produži ako se primenjuje adekvatna fizička aktivnost”.

Ovi tretmani su idealni kod iščašenja, okoštavanja, zglobnog, vanzglobnog degenerativnog reumatizma a kontra indikovani kod svežih, nesraslih preloma kostiju i osteoporoze u težem obliku. Kod blažeg oblika osteoporoze tzv. osteopenije ova masaža se čak preporučuje. Osoba koja ima bolove pre odlaska na tretman mora da uradi osnovni fizikalni pregled kod lekara opšte prakse ili kod mene samog uz rendgenski snimak onog dela tela koje treba da se namesti.

Ne radim na slepo” Glavni principi masaže su isti ali za svakog mora da se osmisli individualni pristup. Čak 97% ljudi ima delimično iščašenje nekog zgloba. Mi smo izloženi raznoraznim prinudnim položajima i pokretima, koji su vrlo često nepravilno izvedeni, zato dolazi do potpunog ili delimičnog iščašenja pojedinih zglobova tela a prvenstveno nosećih.

Terapija koju primenjujem na jednostavan i vrlo efikasan način eliminiše posledice a vremenom i uzrok. Vrlo često jednim nameštanjem rešavam akutni problem, ali mi je krajnji cilj da rešim uzrok. Kad je situacija vrlo zapuštena, što je posledica previše udobnog sedećeg načina života, je neophodno više nameštanja.

Pre dvadeset godina je medicinska statistika iznela podatak da svaki treći čovek ima problema sa okoštavanjem slabinskog dela kičme. Iz svog iskustva vidim da danas praktično svaki drugi, ako ne i svaki čovek ima problema sa nosećim zglobovima tela i kičmenim stubom. To je prouzrokovano savremenim načinom života i dramatičnim produženjem životnog veka.

Hiropraktika Dejan sa pacijentom

model Andrej Trninić (36) ekstremni sportista i aktuelni šampion Srbije u dizanju tegova

Medicinsko – terapeutska masaža koju primenjujem sigurno da zahteva malo viši prag tolerancije na bol, ali to nije ništa u poredjenju sa stomatologom. Najvažnije je da se uspostavi poverenje klijenta i mene. Bez poverenja kao polazne tačke nema ni zalečenja a ni izlečenja. Pacijent mora da radi zajedno sa mnom na jednoj lokalnoj i opštoj relaksaciji, jer jedino opuštena muskulatura dozvoljava da se odredjeni deo tela vrati u pravilan fiziološki položaj.

Doživeti stotu

Važno je da znate

Medicinsko – terapeutska masaža koju sprovodim je izuzetno delotvorna kod jutarnje ukočenosti, bola u slabinskom delu kičme, bola duž noge koji se širi ka peti, malom prstu ili palcu. Taj bol je kao ubod nožem ili žarenje duž pružanja sedelnog živca, njegovih grana do lista i cevanice.

Delotvorna je kod poremećaja seksualne funkcije. Njome se postiže ravnoteža statike celog tela, cirkulacije a samim tim i imuniteta. Terapija je jako dobra kod starih i mladih pacijenata. Potrebno je da se uradi 5 – 7-10 tretmana, svakodnevno, dok se ne uspostavi biološka ravnoteža organizma.

Call Now Button